duminică, 21 februarie 2010

Just another ordinary day, in fact is extraordinary!

Am ascultat astazi niste slagare din anii '80, pe VH1. Printre ele era si piesa lui Stevie Wonder, orbul. Orb, orb, dar nu cu sufletul.

Eram in ultimul an de liceu cand aceasta piesa a facut inconjurul lumii intregi. Nu faceam engleza la scoala si nu aveam nici internet ca sa aflu versurile piesei "I just called to say, I Love You". Versurile sunt deosebite, cu un mesaj spiritual extraordinar.

Ascultati-l pe orbul Stevie! Ce spune el poate parea obisnuit dar, studiati-va sufletul si sentimentele, este viata voastra o fericire? Viata este fericire in fiecare clipa, fiindca nu trebuie sa avem un motiv special pentru a o celebra, celebrarea vietii are loc doar iubind, si iubind nu oricum, ci din adancul inimii, "from the bottom of the heart" cum zice englezul.

Oamenii abia asteapta celebrarea vreunei zile, ca sa celebreze si ei . Asteapta sa mearga in mijlocul naturii ca sa celebreze viata... asteapta sa mearga in concediu ca sa celebreze relaxarea... asteapta sa urce in varful muntilor ca sa celebreze linistea...asteapta sa vina toamna ca sa celebreze melancolia si intelepciunea....asteapta sa ploua si in inimile lor ca sa celebreze bucuria ploii...asteapta sa vina Craciunul ca sa se bucure de nasterea Domnului...asteapta sa-i mai treaca un an din viata ca sa numere invers si sa strige de bucurie"Yippee" ca a mai apucat sa traiasca o clipa, dupa clipa cumpenei dintre ani...
si oamenii asteapta, asteapta, toata viata lor asteapta sa vina anumite clipe, anumite perioade pe care ei le  identifica cu fericirea...

Nu exista ocazie mai buna de a celebra decat clipa de fata, dar daca nu iubesti profund, ratezi fiecare clipa prezenta, traiesti in trecut sau visezi la viitor, in detrimentul clipei prezente. Astepti mereu o anume clipa  din viitor si mereu ea nu mai vine, traiesti in viitor, si ratezi toate clipele prezente.

Azi te gandesti ca maine vei celebra, ca maine vei avea ocazia de a spune "te iubesc" cuiva, amanati mereu si mereu pentru ziua de maine, pentru saptamana urmatoare, pentru luna viitoare, pentru o alta relatie. Maine vine dar, voi va ganditi iar la ziua de maine, care va fi poimaine....si tot asa, prezentul - adica in esenta viata voastra - este aruncat pentru "vrabia de pe gard" , adica pentru clipa ce nu a venit inca, si care nici nu puteti fi siguri ca va veni. Pentru ca, inspirati, e-adevarat, dar nu se stie daca veti mai si expira....nu, nu, asta nu o puteti sti...

Asa ca, cea mai ordinara, obisnuita zi, este de fapt, extraordinara, minunata ocazie sa iti pese...sa celebrezi viata, iubirea si adevarata fericire ce rezulta din aceasta celebrare!!!

Stevie Wonder, Stevie minunatul, a facut niste versuri demne de biblia iubirii, a pus in ele esenta vietii, a-ti pasa de iubire, aici si acum: dand un banal telefon...Superbe versuri!
No new year's day to celebrate
no chocolate covered candy hearts to give away
No first of spring, no song to sing
in fact here's just another ordinary day

No April rain,
no flowers bloom, no wedding
Saturday, within the month of June.
But what it is, is something true, made up of
these three words that I must say to you:

I just called to say I love you
I just called to say how much I care
I just called to say I love you
and I mean it from the bottom of my heart

No summers high,
no warm July, no harvest moon to
light one tender August night.
No autumn breeze,
no falling leaves, not even time
for birds to fly to southern skies.

No libra sun, no Halloween,
no giving thanks to all the Christmas joy you bring.
But what it is, though old so new, to fill
your heart like no three words could ever do.

I just called, to say, I love you
I just called, to say, how much I care
I just called, to say, I love you
and I mean it from the bottom of my heart
of my heart, of my heart

 I Just Called to Say I Love You by Stevie Wonder

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu