luni, 18 ianuarie 2010

Dragostea nu trebuie sa contina conditii!

 Unde este greseala in dragoste? Dragostea contine conditii : fa asta! fii asta!

Oamenii mereu iubesc si pun conditii: daca vei fi asa te voi iubi, daca nu vei face asa, nu te voi mai iubi.

Oamenii chiar nu pot iubi fara sa puna conditii? Daca ar iubi o persoana exact asa cum este, fara sa vrea sa imbunatateasca acea persoana, fara sa vrea sa o schimbe, acceptarea sa fie totala, completa, dupa aceea poti afla exact ce este dragostea.

Grija ta cea mai mare este ca cel pe care-l iubesti sa fie el insusi, doar el insusi, fara masti, fara ipocrizie. Aceasta grija te implineste, si il va ajuta enorm pe celalalt.

Si e demn de tinut minte ca, daca in grija fata de o persoana nu exista nici un interes, nici o ambitie, ea te va iubi pentru totdeauna. Dar daca iubirea ta are niste conceptii, atunci acea persoana nu va fi niciodata in stare sa te ierte.

De aceea unii copii nu-si pot ierta parintii. Multi parinti au cocolosit prea mult copiii, iar grija lor era ca un fel de afacere, era rece, calculata. Multi parinti vor ca unele dintre ambitiile lor sa fie implinite prin intermediul copilului. Dragostea trebuie sa fie un cadou gratuit. Din clipa in care ai agatat un pret pe ea, nu se mai numeste dragoste. Daca oamenii ar iubi neconditionat, chiar daca doare...


Pink Floyd - Wish You Were Here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu