sâmbătă, 31 martie 2012

Iubirea este facultativa

Iubirea este o facultate si, ca toate facultatile , ea este facultativa, este o optiune. Imi amintesc ca in anul I de facultate, profesorul de analiza matematica obisnuia sa spuna la fiecare curs, sa strecoare aceasta mica si frumoasa ironie "facultatea este facultativa"...

Da, iubirea este facultatea la care putem opta sa mergem, sa dam examen ca sa fim admisi...este greu examenul de admitere, dar nu imposibil! Dar examenul de admitere nu este suficient sa declaram ca iubim, caci mai sunt multe examene de dat, pentru accederea pe trepte superioare de evolutie. La fiecare treapta poti pica examenul, si poti repeta etapa, ca nefiind pregatit pentru etapa superioara.

Cert este ca la finele facultatii, iesi licentiat in Iubire, in arta de a iubi sufletele. Apoi, poti sa iti pui frumos diploma pe un raft al vietii, si sa uiti de ea, sa crezi ca, singura diploma, iti ajunge ca sa fii iubitor, dar poti , bineinteles, sa iti exerciti meseria devenind si urcand noi trepte de maturizare profesionala.

La un moment dat, chiar si fara sa vrei, ajungi sa iti dai doctoratul. Abia cu doctoratul poti spera ca vei putea fi numit Iubitor, si diploma efectiv sa nu iti mai trebuiasca, si sa nu iti mai pese de ea, pentru ca faci ceea ce iti place cel mai mult: iubesti constient, si in cunostinta de cauza. :))

Pe mormantul tau nu o sa scrie "Aici odihneste robl lui Dumnezeu Ixulescu, doctor in iubire", asa cum, atunci cand eram copil, m-a nedumerit o cruce din cimitirul orasului, pe care scria "Aici odihneste robul lui Dumnezeu Cutarescu, mare avocat ". Pe crucea ta nu va scrie nimic. Iar viata ta va fi liniuta dintre anii intre care ai trait...numele, nu va insemna nimic pentru nimeni, atunci cand tot neamul tau va fi murit.

Dar tu vei fi viu, asa cum esti acum cand citesti aceste cuvinte, si nici nu-ti va pasa ca esti un nimeni, un necunoscut, caci tocmai aici sta intreaga esenta a iubirii. Sa iubesti fara sa te poata recunoaste nimeni, decat ca fiind nebun :) Ceea ce mintea nu poate recunoaste, incadreaza repede ca fiind o nebunie. Dar... chiar este!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu