luni, 26 martie 2012

Iubirile zilelor noastre

Barbatii traiesc foarte mult in exterior, si foarte putin in interiorul lor insisi. De fapt, traiesc numai in exterior, ce vorbesc eu?! In interior se duc numai pentru a vorbi cu ei insisi si a-si da dreptate pentru actiunile exterioare. Tot ce fac in exterior, este confirmat in propriile lor ganduri: "am tot dreptul sa fac asta" sau "merit asta cu prisosinta" sau "eu sunt barbat, am dreptul sa fac ce vreau, nu trebuie sa dau socoteala nimanui de faptele, gandurile, sau vorbele mele, nici macar lui Dumnezeu. Cine se crede El?". Asta este barbatul, un revoltat impotriva chiar si a lui Dumnezeu, si intr-un anume sens, pe buna dreptate. Asa a fost creat. 

Dar oamenii au nevoie de un echilibru intre exterior si interior, fiindca ei nu sunt numai sex masculin sau feminin, ci suflete create dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, daca e sa ne luam dupa scrierile vechi, adica dupa Noul Testament. Pana omul nu ajunge la un echilibru in fiinta lui, nici o relatie nu il va satisface, absolut nici o relatie, chiar daca la inceputul ei crede altceva, si ii da furnici pe sub piele, vorba artistului. 

Nu exista in zilele noastre iubire intre doua persoane, care sa fie curata de troc. Oamenii au asteptari unii de la ceilalti, asa zisii iubiti isi ofera iubirea reciproc bazata pe diverse trocuri si in concluzie iubirea nu exista in lume. Pur si simplu nu exista. Probabil ca Dumnezeu nu a dat-o decat catorva calugari curati cu inima, care Il iubesc pe El in primul rand, si iubesc si toate fiintele umane, dar tot prin iubirea Lui. 

Ma simt dezolata de acest peisaj. Cum sa nu existe nici macar o pereche Adam-Eva in lumea asta care sa se iubeasca simplu si pur, fara sa astepte nimic de la celalalt, doar sa daruiasca unul altuia cand au de daruit, fara ca celalalt sa ii reproseze ca nu a daruit cat se astepta. Fara orgolii si fara lamentari. Doar iubire oferita free. Fara troc pe loc. Pentru ca iubirea este ca o baterie reincarcabila, cand se consuma, ea trebuie pusa la incarcat, si e necesara o separare intre cei doi. Cum poti avea pretentii atunci si asteptari, daca bateria inca nu s-a incarcat  la maxim? 

Nu exista iubire in casatorii, numai reprosuri, numai nemultumiri si numai lamentari. De ce s-or mai casatori oamenii? Doar pentru supravietuirea speciei si lipsa singuratatii? Dar acestea ar fi  niste motive foarte bune , atunci, pentru a fi multumiti. Dar oamenii nu sunt niciodata multumiti. Cel putin, barbatii asa mor, cu nemultumirea in suflete, cu sentimentul ca nu le ajunge ceea ce au langa ei. Cu sentimentul ca mai vor si alte experimente. Si alte exemplare ale Evei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu