miercuri, 24 martie 2010

Esenţa nimicului...


Barbatii cred ca daca isi gasesc o partenera din asa-zisa lume buna, din paturile superioare ale clasei societatii, vor fi fericiti. 

Mintea lor va fi fericita; doar mintea! Nu si sufletul, fiindca cei mai morti oameni din lume sunt cei care se cred cineva, sunt cei care cred ca numele, ori profesia, ori contul in banca le va deschide si usa catre interiorul fiintei lor. 

Daca privesti cu atentie un om care crede ca face parte dintr-o familie "buna",  vei putea observa cat de chinuita este fiinta sa interioara. Face numai lucruri permise de catre codul bunelor maniere, si crede ca este bine-crescut, crede ca are personalitate. 

Nu e chiar gresit, chiar are personalitate, dar individualitatea ii lipseste cu desavarsire. 

Face doar lucrurile care "se cad" a fi facute, care sunt aprobate de catre cei asemenea lor, desi in sufletul lui ar face probabil cu totul altceva. Ei sunt cei divizati in interior, ei sunt oamenii cu doua, si chiar mai multe fete, masti,. pe care le schimba atat de repede si de bine incat chiar crezi ca sunt asemenea mastilor pe care si le pun.

Dar nu stie ca el - cel care este el, cu adevarat - ar vrea sa faca altceva, fiindca nu s-a gandit niciodata cine este el cu adevarat, si ce isi doreste fiinta lui cu adevarat. 

Sunt ca niste roboti, nu fac nimic din ceea ce ar putea starni dezaprobarea rasei din care fac parte, nu ar face nimic pornit din inima, caci ceea ce porneste din inima, de cele mai multe ori este lipsit de ratiune, este irational. 

Este trist dar, adevarul este ca oamenii aspira sa urce pe scara sociala, nestiind ca scara pe care urca, de fapt coboara, fiindca cu cat urci mai sus pe scara sociala, cu atat cobori pe cea spirituala. 

Sentimentele proprii sunt inlocuite cu satisfactia orgoliului, ce rezulta din contemplarea titlurilor sociale, a numarului de digiti continuti de suma pe care o detin in banci, a favorurilor pe care le primesc de la cei din asa-zisa lume  "buna" din care  au impresia ca fac parte. 

Ei sunt cei care ii judeca nemilos pe ceilalti, ei sunt cei care devin indiferenti la orice are legatura cu inima sau cu sufletul. 

Ei sunt  cadavrele ambulante, mortii vii! Ei nu sunt vii decat cu numele caci, in realitate sunt indiferenti si mai reci decat pietrele. Pana si o piatra se poate incinge, se poate transforma in lava si curge! 

Dar ei, cei care isi traiesc viata pre-judecand totul si pe toti, avand o concluzie gata pregatita dinainte de a face sau spune tu ceva, ei nu se pot incalzi niciodata fiindca raceala este ratiunea lor de a trai, rigiditatea legilor machiavelice dupa care isi conduc viata este pe primul loc in sufletul lor. 

Ei prefera sa moara sufletul lor, decat sa ajunga sa traiasca marginalizarea din partea celor de pe aceeasi treapta sociala cu a lor. Ei nu fac ceea ce vor, nu fac ceea ce simt, fac doar ceea ce "se cade" si niciodata nu vor accepta sa faca ceva din ceea ce "nu se cade". 

Cata micime a sufletului, cata ingustime a mintii, cata gheata acumuleaza in inima lor acesti asa-zisi oameni, fiindca, adevarul-adevarat este ca ei nu mai sunt oameni, ei sunt robotii carora li s-au incarcat programele ce aplica regulile rigide ale clasei din care fac parte. Si functioneaza...functioneaza impecabil! 

N-ai sa vezi un singur robot sa o "ia pe aratura" nu! fiindca lor le place sa fie roboti, lor le place sa nu simta nimic, lor le place sa fie doar plini de mandria de a face parte din "rasa superioara", din rasa concurentei acerbe, si afiseaza aroganta si ii zeflemesc pe cei care nu sunt ca ei.

Ei sunt adevaratii mizerabili ai societatii...ei sunt cei care urasc simplitatea si bunatatea gratuita...fiindca ei nu fac niciodata nimic pe gratis, ei au intotdeauna un scop machiavelic, bine ascuns de vederea celor simpli...ei sunt cei care se iau in casatorie doar intre ei, ca sa nu cumva sa intre vreun rebel animat de inima, de irational, si sa le strice casta. Castă a indiferenţei, castă a morţii, castă blestemată de Dumnezeu... 

Oare ce au arta si frumusetea sufletului, in comun cu aceasta rasa de morti vii?

Ei se bucura la nasterea unui copil in interiorul rasei lor... s-a nascut un nou robot, care sa le duca mai departe pre-judecatile si moartea...si sar asupra lui "educandu-l" inca de cum face ochi, implementandu-i cu ardoare programele aducatoare de moarte...

Dar lumea nu va exista vesnic, si tocmai din cauza lor, a acestor  roboti, lumea va dispare...da, va dispare, odata cu ei toti...nimic nu va mai ramane din ei...nimic...ei sunt esenta nimicului din existenta noastra....

Pink Floyd - A New Machine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu