luni, 12 iulie 2010

Traieste viata conform vointei tale

ACEASTA POSTARE AM GASIT-O AICI. Este MINUNATA!

"Viata este scurta. Traieste-o din plin, dar nu încerca sa fii consecvent. O persoana logica este saraca. Evident ca societatea îi respecta pe oamenii cu logica, din simplul motiv ca acestia sunt previzibili. stii ce vor face mâine, stii cum vor reactiona. Ei pot fi manipulati cu usurinta. stii ce butoane sa apesi pentru a-i face sa reactioneze. Ei sunt o masina; nu sunt cu adevarat niste oameni. Poti sa-i manipulezi dupa voie, iar ei vor face asa cum le comanzi; ei se afla în mâinile tale. Societatea îi respecta pe oamenii cu logica; societatea îi numeste pe acestia oameni „cu caracter“. Iar omul adevarat nu are caracter. El este lipsit de caracter, pentru ca se afla dincolo de logica.

Un om adevarat nu-si poate permite sa aiba caracter. Daca nu renunti la viata, vei avea multe caractere, dar nu cu adevarat. Daca nu procedezi astfel, cum poti avea cu adevarat caracter? Fiecare moment este nou, si asa esti si tu.

Societatea nu te va respecta, nu vei fi un cetatean respectabil, dar cui îi pasa? Numai oamenilor mediocri le pasa de respectul societatii. Unui om adevarat nu-i pasa decât de un singur lucru: daca îmi traiesc sau nu viata, daca o traiesc sau nu conform vointei mele, este viata mea, iar eu sunt responsabil pentru ea.

Cea mai mare responsabilitate nu apartine natiunii, bisericii sau altcuiva. Adevarata responsabilitate este a ta. Ai responsabilitatea de a-ti trai viata dupa plac si de a te lasa dus oriunde te duce ea, fara a face compromisuri.

Un om cu caracter face compromisuri. Caracterul sau nu înseamna nimic altceva decât un efort de a garanta societatii ca nu este periculos. El declara: „Voi urma regulile jocului, sunt la dispozitia voastra“.

Extras din “ABCul Iluminarii” de Osho

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu