marți, 20 aprilie 2010

ADEVARUL REPREZINTA INSUSI ECHILIBRUL


Adevarul este un echilibru.



Adevarul este o balanta care nu se poate inclina mai mult intr-o parte si mai putin in cealalta, fiindca el reprezinta insusi echilibrul.


Adevarul se afla intotdeauna la mijloc. Daca una din parti dezechilibreaza aceasta balanta, adevarul echilibreaza intotdeauna situatia.


De aceea nu suntem in drept sa judecam vreodata vreo situatie, ori pe cineva, fiindca noi nu stim cum s-a echilibrat balanta, noi nu cunoastem decat numai o parte din informatiile ce fac parte din adevar, noi nu cunoastem ce anume a echilibrat balanta, si cum a avut loc echilibrarea balantei.


Si tot din acest motiv Dumnezeu nu ii iarta pe oamenii care, nu ii iarta pe cei ce le-au gresit fiindca, au gresit si ei la randul lor exact in aceeasi masura in care au gresit si ceilalti – cealalta parte - fata de ei.

Pentru ca ambele parti au exact aceeasi vina, au contribuit in egala masura la echilibrarea balantei, balanta care reprezinta adevarul insusi.


De aceea Nichita Stanescu a afirmat ca adevarul ne este oricum, refuzat, pentru ca niciodata nu vei cunoaste toate dedesubturile, toate elementele ascunse din ceea ce reprezinta adevarul.

Dumnezeu permite intotdeauna echilibrarea balantei pentru ca doar acel echilibru reprezinta adevarul.

Cand balanta se inclina intr-o anumita parte, Dumnezeu actioneaza in partea opusa si trimite celui mai vinovat cateva lucruri neplacute care sa echilibreze pe loc balanta, pentru a-l aduce si pe acela la Adevar.

Daca omul nu este orb si surd, intelege ca a gresit mai mult decat celalalt, de aceea Dumnezeu i-a trimis niscaiva palme, niscaiva intamplari care sa scoata Adevarul la lumina.

Chiar EL actioneaza si permite sa se intample acele lucruri care trebuie sa echilibreze balanta, pentru ca El insusi reprezinta Adevarul.

Este TREIMEA, adica reprezinta cele trei puncte care realizeaza in permanenta ECHILIBRUL!!!


Un om care judeca dupa capul lui o insiruire de fapte si spune ca nu il poate ierta pe celalalt pentru ce i-a facut, nu va avea niciodata castig de cauza in fata lui Dumnezeu.

EL va actiona in consecinta, asupra celui neiertator, pana isi va recunoaste jumatatea de vina, pentru ca intotdeauna jumatatile de vina sunt perfecte, 50%-50% si altfel nu poate fi.

Pentru ca Adevarul este insusi echilibrul.

Chiar Einstein spunea ca este interesat doar de cum gandeste Dumnezeu, restul sunt detalii fara nici o importanta.

Dumnezeu gandeste in termenul de echilibru, restaureaza echilibrul acolo unde el devine precar.

Deci Dumnezeu este o forta nevazuta dar, pe care o simtim ca actioneaza in permanenta in vietile noastre, in natura, in univers.

Dumnezeu nu sade undeva, EL este insusi echilibrul existentei, Adevarul pe care ni-l reveleaza in fiecare secunda, pe care orbii si surzii nu il vad si nu il percep oricat le-ai striga, oricate lucruri rele li s-ar intampla, sunt atat de adormiti incat numai un "cutremur" de magnitudine foarte mare - care sa-i zdruncine din toate incheieturile - i-ar mai putea trezi, dar i-ar si putea omori.

Asa ca, daca exista un dezechilibru in viata ta, Dumnezeu va face astfel incat sa iti echilibreze viata, nu te mai impotrivi echilibrarii fiindca nu vei face decat sa suferi, fiindca oricum echilibrul trebuie sa se produca, orice-ai face. Daca te opui prea mult echilibrarii, impotrivirea te poate distruge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu