miercuri, 28 aprilie 2010

Fiindca a iubi inseamna a muri.

A dori siguranta in relatiile noastre inseamna fara doar si poate a trai in suferinta si frica.

Ceea ce stiu acum este ca frica nu este iubire, ca posesiunea si dominarea nu sunt iubire, chinul de a nu fi (sau mai fi) iubit , nu este iubire. Contrariul urii nu este iubire, asa cum umilinta nu este opusul infumurarii.

In lumea in care traim nu exista iubire fiindca dorintele si goana dupa placere si dupa siguranta, joaca cele mai importante roluri in vietile tuturor. Iar frumusetea nu se afla in nici un caz, in ceea ce poate fi vazut. Fara iubire si frumusete, cand dai de pomana la cei saraci nu faci decat sa adancesti mizeria, caci in absenta iubirii inima este plina de uratenie si de uscaciune. Cu frumusete si iubire, orice faci este drept si orice vei face va fi bun.

Nu poti intalni iubirea asa cum intalnesti un minunat apus de soare. Ca sa o poti intalni ai nevoie de o pasiune arzatoare, insa de o pasiune pura, lipsita de orice tel, de orice scop senzual.

Constati ca iubire exista numai atunci cand nu mai cauti, cand nu mai doresti si cand nu mai urmaresti nimic. Inseamna ca ai tacut. Ca dorintele tale au murit.  Iar moartea se succede vietii si viata ii urmeaza mortii in fiecare clipa. Fiindca a iubi inseamna a muri. Acum stiu cum e sa mori in fiecare clipa. fiindca ce a trecut m-ar apasa atat de tare incat nu as putea rezista fara sa innebunesc, iar ziua de maine nu are nimic ce sa imi aduca, caci nimic nu imi mai doresc. Asa ca, mor. in fiecare secunda care trece, si traiesc in fiecare secunda care vine. Perpetuum mobile, arzand doar iubire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu