vineri, 16 aprilie 2010

Be yourself! However you are! no matter what they say !


  
Nimeni nu iti spune vreodata sa fii tu insuti. Iti baga pe gat de mic codul bunelor maniere si al bunului simt, dar nimeni nu incearca sa te faca mai atent, ci sa te indoctrineze. Atent la tot ceea ce se intampla cu tine, langa tine si imprejurul tau. Nimeni nu iti spune sa privesti cu atentie treaza, natura si originea fiecarui lucru, a fiecarei situatii in care te afli, ca este ea enervare, ca este bucurie, nimeni, dar absolut nimeni, nu iti spune sa privesti si sa actionezi in consecinta. 

Pentru ca nimeni nu ne spune aceste lucruri, dar toti ne baga reguli pe gat, si teorii gata studiate si concluzii gata trase, neramanandu-ti decat sa le memorezi pe negandite si sa le vomiti pe nemestecate.

Nimeni nu ti-a spus sa fii atent la gandurile care iti trec prin minte, amintiri, ori vise din viitor (care sigur nu se vor intampla chiar asa cum le visezi tu, ori nu se vor intampla deloc) si nu te lasa sa traiesti cu adevarat prezentul, nimeni nu ti-a spus ca ele sunt doar niste nori pe cerul fiintei tale. 

Nimeni nu ti-a spus sa nu te atasezi de nici un gand, pentru ca iti distruge linistea si pacea interioara. Nimeni nu ti-a spus doar sa le privesti cum vin si se duc, cum rasar si cum apun, fara sa te afecteze si fara sa te implici. 

Nimeni nu ti-a spus sa nu mai reactionezi cand cineva apasa un buton in incercarea de a se elibera de insasi tensiunea lui, si crezi ca te-a jignit pe tine. Nimeni nu ti-a spus ca oamenii care se enerveaza au ei insusi o rana, iar suferinta aceasta  devine pentru ei de nesuportat.

Adevarul adevarat este ca, nimeni nu ti-a spus vreodata sa fii mereu tu insuti. doar tu si atat.

Un om care s-a redescoperit pe el insusi, nu este ca un artist innascut, nu este ca un pictor si nu este nici ca un muzician - acestea sunt doar talente. Si ceea ce este mai curios, este ca nici macar nu trebuie sa iesi afara din casa ca sa te cauti pe tine. Fiindca daca ai iesit din casa ai ratat intalnirea cu tine insuti, si nu te vei mai putea intoarce niciodata "acasa" . 

A-ti descoperi fiinta interioara nu inseamna altceva decat realizarea faptului ca "Sunt ceea ce mi-am dorit intotdeauna sa fiu; nu am fost niciodata altcineva si nu voi putea fi niciodata altcineva." 

Este ca o definitie a naturii si este dovada ca nimeni nu poate trece dincolo de natura lui insusi. Poti sa faci efortul de a o depasi, creand tot felul de suferinte, de angoase, dar nu poti sa o sari pur si simplu si sa scapi de ea. Pentru ca ea este una cu tine.  Cum ai putea sa iesi in afara ta? Ea este insasi sursa vietii tale, ea este insasi existenta ta. Oriunde te-ai duce si orice ai face, vei ramane una cu ea. 

Descoperindu-te pe tine insuti, iti dai seama de absurditatea eforturilor pe care le-ai facut pana atunci, de a nu fi tu insuti. 

Inca de cand intram la scoala, toata lumea ne inlantuie, ne spun ca daca ne comportam in alt fel decat au prescris ei, nu esti bun. Si de aici rezida in general, toata suferinta din vietile noastre. Ti se spune intotdeauna ca trebuie sa devii precum altcineva, lucru de-a dreptul imposibil. Ideea ca poti sa nu fii bun asa cum se asteapta ceilalti sa fii te macina intreaga viata. 

Continui sa incerci sa devii si mai bun, dar mereu cineva te compara cu altul si de aici rezulta suferinta ta. 

Daca nu reusesti sa intelegi radacinile acestei suferinte, suferintele nu vor disparea niciodata. 

Aceasta suferinta ii loveste deopotriva pe saraci si pe bogati. Iar din cate am vazut pana acum, stiu ca bogatii sufera chiar mai mult decat cei saraci. Cel putin saracii mai au o speranta:  ca se vor imbogati. 

Dar bogatilor nici macar  aceasta speranta nu le-a ramas. Ei au obtinut deja tot ce isi puteau dori vreodata, dar viata lor a ramas la fel de goala, poate chiar mai goala decat inainte. Iar moartea se apropie...Cu fiecare moment, viata se scurge, iar ei si-au risipit-o acumuland averi, prestigiu si putere.

Si toate aceste suferinte sunt create pentru ca nimeni nu poate sa fie el insusi.

Nu mai actiona niciodata impotriva naturii tale. Fiecare face ceea ce considera necesar pentru el insusi, si tot ceea ce te face fericit este bun. 

Singura morala este ceea ce te face fericit. Iar singurul pacat este sa faci ceea ce te face nefericit. Unicul lucru care trebuie sa-l eviti este acela de a te opune naturii tale. 

Trebuie sa inveti sa te bucuri de tine insuti, caci numai asa te redescoperi si te cunosti. Majoritatea evita sa ramana singuri cu ei insisi, tocmai pentru ca nu le place ce descopera in ei insisi. Nu le place de adevaratele fiinte pe care le reprezinta ei insisi. 

Am citit un banc pe care l-am primit pe mail. 

O pedagoga batrana tine un discurs fetelor cazate in internatul scolii. 
- Fetelor, ori de cate ori iesiti afara, nu uitati: nu aveti voie sa fumati pe strada, sa aveti un comportament nedemn, iar daca vreun barbat se leaga de voi, puneti-va intrebarea: merita o ora de placere, o viata traita in dispret? Ei, fetelor, aveti intrebari?
O voce din spate intreaba:
- Cum faci ca sa dureze o ora?

Exista unii oameni care te innebunesc. Altminteri, totul este asa cum trebuie sa fie. Din pacate, se gasesc intotdeauna cativa nebuni care nu-si gasesc linistea pana cand nu ii pun pe ceilalti sa alerge dupa cai verzi pe pereti, dupa umbre si idealuri pe care nu le-au realizat ei insisi niciodata. 

Cu cat alergi mai mult dupa idealuri imposibil de realizat, cu atat mai lipsita de speranta si de sens ti se pare viata...si cu atat mai trist devii. Mie mi-au trebuit doi ani de suferinta feroce, in care am avut o dorinta, pe cat de stupida, pe atat de puternica, aceea de a sta de vorba cu artistul inginer Daniel Iancu. Daca parcurgeti blogul meu, vedeti starile de tristete cumplite, care ma apucau, alternand cu starile de speranta ca intr-o zi voi sta totusi de vorba cu el. Acum, ca am incetat sa imi mai doresc acest lucru, toata tristetea mea s-a risipit  ca un fum. Am realizat in sfarsit, ca nici un ideal nu merita sa ii daruiesti tristetea ta, si nimeni nu merita sa iti umbreasca bucuria cu care te-a lasat Creatorul sa te bucuri de darul pe care ti l-a dat: viata ta.

Sa nu accepti niciodata criterii care te fac sa te simti inferior. Sa nu accepti niciodata o moralitate care te face sa te simti vinovat. Sa nu accepti niciodata ceva care se opune naturii tale. 

Fii tu insuti, si esti deja perfect! 

A fi natural inseamna mult mai mult decat iti poti imagina. Cu exceptia oamenilor, tot ce exista in natura se comporta natural. Nimeni nu incearca sa fie altcineva. Toata natura si toate creaturile se simt acasa, si traiesc in pace cu universul. 

Am vazut un reportaj la Discovery, despre faptul ca s-a facut o paralela intre comportamentul oamenilor si cel al animalelor, prin studierea traiului animalelor in captivitate si in natura, in libertate. 

Concluzia a fost ca nici un animal nu se sinucide sau nu devine homosexual in salbaticie. Dar in gradinile zoologice se intampla fapte ciudate. Cand sunt inchise in aceste gradini, animalele capata ceva din comportamentul uman: ele incep sa se sinucida sau devin homosexuale. 

Natura lor este pervertita, iar ele incep sa comita fapte pe care nici unul dintre stramosii lor care au trait in salbaticie, nu le-au comis. Ce se intampla de fapt , in gradinile zoologice? animalele se integreaza in societatea umana. Ele incep sa imite fiintele umane, devenind nenaturale. 

Cu exceptia oamenilor, intreaga existenta este perfect sanatoasa, perfect impacata cu sine. Cert este ca ceva pare sa functioneze gresit in oameni, si nu este vorba nicidecum de ceva ereditar, ci de un fel de mecanism pe care-l vedem - daca stam sa ne gandim - ca se repeta in cazul fiecarui copil in parte, caci fiecare copil se naste intr-o societate bolnava. Ca sa supravietuiasca, el trebuie sa se invete sa se comporte la fel ca adultii, care sunt de-a dreptul nebuni. Cand inteligenta sa devine suficient de dezvoltata, mintea copilului este deja pervertita. Este deja prea tarziu, pentru ca acel copil a devenit un imitator. 

Copiii sunt inocenti, ei se nasc in aceasta lume fara sa stie ce se va petrece cu ei. Trezindu-se in mijlocul oamenilor, ei incep in mod natural sa-i imite. Aceasta este maniera lor de a invata. Devierea nu este nicidecum ereditara ci, culturala. Ea se datoreaza adultilor, fiindca acei copii nu au de ales, ei sunt nevoiti sa invete de la oameni bolnavi. Iar oamenii bolnavi nu pot tolera decat oameni la fel ca ei.

Un om sanatos va fi urat, otravit, "ucis cu pietre", caci multimea nu are de ales decat intre doua alternative: fie strainul are dreptate, caz in care intreaga ei istorie este gresita, fie ea are dreptate, si atunci trecutul ei ramane "de aur", iar omul trebuie ras de pe suprafata pamantului.Cum s-a petrecut si cu "accidentul" polonez. De aceea, ii dau dreptate lui Kaczynski si ministrului sau de invatamant cand s-au opus propagandei homosexualitatii in scolile poloneze. Dar din aceasta cauza, au trebuit sa plateasca cu viata. Dumnezeu sa-i odihneasca.

UE a acuzat intregul guvern si popor polonez, de homofobie, si au spus ca vor fi trasi la raspundere. Le-au trebuit 3 ani sa gaseasca momentul potrivit pentru a-i elimina pe cei mai multi din guvernul polonez, in frunte cu presedintele. Dar au gasit momentul, si indiferent ce s-a scris si spus, nu cred ca a fost intamplatoare moartea lor.

Nicidecum intamplator a fost otravit si Socrate. Socrate a fost un intolerabil. Insasi prezenta lui era insuportabila, datorita cinstei lui, a inteligentei sale, a valorii sale morale, in prezenta carora toti ceilalti pareau niste ipocriti. 

In mod evident, multimea nu va accepta niciodata parerea unui singur om, daca acesta se opune intregii istorii a umanitatii. Ea prefera sa ii distruga pe asemenea oameni. Ei reprezinta o amenintare continua pentru ea: repeta tot timpul ca esti necinstit, ca traiesti in minciuna, ca sperantele tale nu sunt nimic altceva decat simple consolari, ca nu incerci decat sa-ti ascunzi goliciunea sufletului tau insusi. 

Stii foarte bine ca sub hainele tale poleite se ascunde alt om, complet diferit. Genul de oameni ca Socrate, iti reamintesc constant de acest lucru, de lipsa ta de cinste fata de tine insuti, iar acest adevar este dureros. Este intr-adevar dureros sa ti se spuna ca iubirea ta nu este iubire, ca traiesti amagindu-te si dormind, ca nu auzi si nu vezi.. Cel mai bine este sa scapi de oameni precum Socrate, pentru a te simti din nou bine in suferinta ta. 

Traieste in armonie cu intreaga natura, impaca-te cu existenta asa cum vine ea in fiecare zi, fiindca cine se impotriveste naturii nu poate cunoaste decat suferinta, dar este o suferinta creata de voi insiva. Nimeni altcineva nu este responsabil de ea. 

Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca, eu tocmai am incheiat o asemenea experienta. Dureroasa, dar a meritat. 

Cand am urcat pe scena la Chira-Chiralina sa-i dau flori artistului inginer Daniel Iancu pentru ca m-a ajutat sa ma transform, i-am spus: "Iti multumesc pentru ca te iubesc". Ceea ce insemna ca, fara ajutorul indiferentei lui, nu as fi reusit sa mor, ca sa ma transform, ca sa sparg zidul neintelegerii. 

Bineinteles ca, m-a crezut o nebuna auzind ca ii spun acest lucru si mi-a raspuns grabit si terorizat aproape de teama: "dabine"...Ceea ce nu inseamna ca este corect fata de el insusi sa se comporte cu teama. Roosevelt spunea ca "SINGURUL LUCRU DE CARE TREBUIE SA NE TEMEM ESTE TEAMA INSASI"...



Daca esti tu insuti, natural, din naturaletea ta se va produce schimbarea, nu vei face niciodata lucruri rele, ori imorale, pentru ca naturalul din tine, Dumnezeu, iti va sparge zidul neintelegerii si te va ajuta sa iti descoperi lumina din tine insuti. "Imparatia este inlauntrul vostru" nu o mai cautati in alta parte. 

Fericirea nu v-o da nimeni si nimic, pana nu o veti scoate la lumina din voi insiva. 

Ascultati-l pe STING( GHIMPE) cu piesa "Englishman in New York". 

STING  va invata acelasi lucru: fiti voi insiva, indiferent de ceea ce ar spune altii despre voi.
 


I don't drink coffee, I take tea my dear.
I like my toast done on one side,
and you can hear it in my accent when I talk.
I'm an Englishman in New York.

You see me walking down Fifth Avenue,
a walking cane here at my side;
I take it ev'rywhere I walk.
I'm an Englishman in New York.
Whoa
I'm an alien,
I'm a legal alien;
I'm an Englishman in New York.
Whoa
I'm an alien,
I'm a legal alien;
I'm an Englishman in New York.

If "manners maketh man," as someone said,
he's the hero of the day.
It takes a man to suffer ignorance and smile.
Be yourselfe, no matter what they say.
I'm an alien,
I'm a legal alien;
I'm an Englishman in New York.
Whoa
I'm an alien,
I'm a legal alien;
I'm an Englishman in New York.

Modesty, propriety can lead to notoriety,
but you could end up as the only one.
Gentleness, sobriety are rare in this society;
at night a candle's brighter than the sun.

Takes more than combat gear to makes a man;
takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can;
a gentleman will walk, but never run.

If "manners maketh man," as someone said,
he's the hero of the day.
It takes a man to suffer ignorance and smile.
Be yourselfe, no matter what they say.
(Say) Be yourself, no matter what they say.
Be yourself, no matter what they say.
Be yourself, no matter what they say.

Be yourself, no matter what they say.

Be yourself, no matter what they say.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu