duminică, 23 mai 2010

Principiul Masculin vs. Principiul Feminin


"Femeia este mister. Nici un om nu a fost vreodata capabil sa masoare profunzimile unei femei.

Femeia ramane misterioasa, intunecata, o noapte intunecoasa - nu poti vedea clar, cel mult pipai.

Nu poti niciodata sa fii clar din punct de vedere logic despre femeie. Ea nu urmeaza niciodata logica. Calea ei este zig-zagul; ea sare la concluzii direct, fara ca vreodata sa treaca prin proces. Barbatul merge pas cu pas, prin proces; el este metodic.

Femeia este un poet in sensul ca este intuitiva. S-ar putea ca ea sa nu creeze poezie - ea este un poet fara a crea vreo poezie. Viata este poezia ei, si este la fel de intunecoasa ca poezia - misterioasa, vaga, ambigua. Nimic nu este clar, nimic nu poate fi vreodata clar: femeia nu poate fi demistificata, ea ramane mereu un semn de intrebare.

Barbatul este clar precum lumina. Deci barbatul pare superficial, femeia pare profunda. Din cauza aceasta barbatul pare sa fie complet la suprafata; poti cunoaste despre el. Daca cunosti lucruri despre el, il poti prezice, dar nu poti niciodata prezice o femeie. Ea ramane imprevizibila, de aici intunericul.

Femeia este mai mult ca moartea. Nu te simti ofensata, aceasta este doar o descriere.

Barbatul este interesat de viata, femeia este interesata de securitate.

Barbatul este interesat de dragoste, femeia este interesata de siguranta.

Barbatul este interesat de aventura, femeia este interesata de confort, de comoditate.

Femeia este moarte. Prin "moarte" nu este presupusa sau intentionata vreo condamnare, doar ca principala calitate a mortii este securitatea. Esti asigurat doar atunci cand esti mort, esti asigurat doar cand nu esti: atunci nimic nu ti se mai poate intampla.

Dar barbatul vrea sa caute si sa cerceteze, sa riste. De aceea sotul continua sa priveasca la alte femei si femeia continua sa priveasca la sotul ei. Ea nu poate concepe ca el este interesat de alte femei - "sunt eu aici!"

Dar principiul masculin este intotdeauna interesat de ceva nou, de senzational, de un nou fior. Si uneori se intampla ca propria lui sotie sa fie o frumusete si el sa inceapa sa se incurce cu o femeie urata. Nimeni nu poate vedea rostul acestui lucru - ce se intampla. "Ai o femeie asa de frumoasa, si ce faci?"

Dar tu nu intelegi principiul masculin.

Principiul masculin este fundamental poligam si principiul feminin este fundamental monogam.

Ea vrea sa se aseze la casa ei. Ea este mai interesata de casatorie decat de dragoste. Ea este interesata de dragoste doar ca sa ajunga casatorita, si barbatul ajunge sa se casatoreasca doar fiindca este interesat de dragoste.

Intelegerea acestor doua principii in fiecare din voi - barbat sau femeie - si in transformarea partii intunecate din tine in parte luminata (fiindca fiecare individ are in interiorul sau o femeie si un barbat, proveniti din genele primite de la parintii sai) in ajutarea partii intunecate sa se miste, in ajutarea partii intunecate ca sa ajute partea luminata si nu sa lupte cu ea.

Inauntrul tau aceste doua principii sunt intr-o lupta constanta. Numeste-le viata/moarte, lumina/intuneric, barbat/femeie, X/Y - oricum ai vrea - dar aceste doua principii sunt acolo, permanent in lupta. Si aceea este angoasa ta, mizeria ta, iadul tau.

Lasa-le sa devina prieteni, si nu sa fie unul impotriva celuilalt. " 

 
The way you see me walking on
That's why I'm telling you in song
There's only one way to get ahead
You've got to give it up instead
Start all over again

You see me standing on the bridge
I see the sunset in my view
The field looks colourful to me
I know there's more than I can see
We can start all over again

Made it, made it, made it
Made it through the winter time
Made it through the spring
Made it through the summer
And the fall

That's why I'm giving you the time
You always wanted your own mind
The way is up to you and me
And there's horizons yet to see...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu