sâmbătă, 28 aprilie 2012

Love Quote of the Day

Forgiveness is the final form of love.


De aceea Daniel Iancu nu poate sa stie ce este iertarea, pentru ca ea este forma finala a iubirii de oameni, ci doar si-o poate imagina. Scriind piesa "De-as sti" intr-un moment de inspiratie divina, Dumnezeu ii transmitea astfel ca  marea va mai izbi malurile de nisip de miliarde de ori, pana ca El sa  primeasca iertarea lui. 

"Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri" cum zice rugaciunea domneasca, dar mesajul este pentru cei care au un Dumnezeu si o rostesc zi de zi, nu pentru cei cu inimile impietrite. 

Daniel Iancu nu ma poate ierta  fiindca ii iubesc sufletul, intr-un mod platonic, cu inima, mod pe care ratiunea lui aristoteliana nu si-l poate nici macar imagina. Iar iubirea lui pentru ieseanca floriploiesteanu este in cap, nu in inima, este rationala, cu ratiunile alese cu multa grija, pentru un efect scontat. Dar iubirea nu isi face calcule niciodata, iubirea nu se programeaza, nu este niciodata geloasa, si iertarea este calitatea care o face vizibila inaintea oamenilor. La el ce sa dezvaluie daca totul este calculat la milimetru? Mefisto este contabil, se stie.


Fiecare om, 
fiecare lucru, 
fiecare intamplare, 

au frumusetea lor, 

dar nu oricine o vede.





But after all is said and done
And if the world it lives as one
You can bid those old taboo's
A fond fare well

Yes a fond fare well
A very long fare well 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu