joi, 24 iunie 2010

Frica





Unii spun ca exista doar doua lucruri pe lume: Dumnezeu si frica. Iubirea si frica sunt unicele lucruri. Cunosc pe cineva care mi-a declarat ca nu doreste sa mai iubeasca, fiindca nu doreste sa mai sufere; daca iubirea nu este optiunea sa, nu ii mai ramane decat frica. Categoric este o persoana chinuita...chinuita rau de tot.

"Exista doar un singur lucru rau in lume: frica. Si exista doar un singur bine in lume: iubirea. Cateodata este denumita in alte feluri. Cateodata i se spune fericire sau libertate, sau pace ori bucurie, sau Dumnezeu, ori altfel. Dar eticheta nu conteaza cu adevarat. Si nu exista un singur rau in lume pe care sa nu-l poti asocia cu teama. Nici unul.

Ignoranta si frica, ignoranta cauzata de frica, de aici vine tot raul, de aici vine furia care genereaza violenta. Persoana care este incapabila de violenta este persoana care nu cunoaste frica. Devii furios doar atunci cand iti este teama.

Gandeste-te cand ai fost furios ultima data. Hai, gandeste-te. Aminteste-ti de ultima oara cand te-ai infuriat si cauta frica din spatele maniei. Ce te-ai temut ca pierzi? Ce ti-a fost teama ca ti-ar putea fi luat? De acolo vine mania.

Gandeste-te la cineva plin de manie, cineva de care poate ti-e frica. Vezi cat este de inspaimantat? Este speriat, cu adevarat inspaimantat.. Ii este atat de teama, pentru ca altfel, n-ar fi furios. In cele din urma exista doar doua lucruri: iubire si frica."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu