joi, 3 mai 2012

Gasca Comunista de Iasi are o singura grija :))

Sa isi aduca obolul zilnic la traficul blogurilor mele, conducandu-ma la concluzia ca este foarte importanta pentru ei imaginea "fiului risipitor al Romaniei" cel de-al doilea, fiindca primul a fost declarat Cioran. Ar avea multe de pierdut floriploiesteanu de iasi, daca imaginea trubadurului ingretosat de Romania, ar avea de suferit. Foarte multe, pentru ca de fapt, tine la imaginea ei insasi, si la orgoliul ei personal.



De la celebritatea lui Emil Cioran pana la cea a lui Daniel Iancu - acel folkist bolnav de scepticismul cronic din tineretile lui Cioran - mai este doar "o aruncatura de bat".  "O mie de ani inaintea ta Doamne, e ca ziua de ieri care a trecut" zice inspirat psalmistul. 

Mai ales ca a inceput a folosi limba franceza ca si Cioran, incheindu-si postarile de blog cu urarea "o zi mirobolanta". Limba romana a devenit insuficienta pentru sentimentele artistului care debordeaza de parerea de sine insusi, prea inaltata totusi, pentru a nu cunoaste gramatica ei . Si acum patru ani, si anul trecut, i-am atras atentia ca "De-as sti" se scrie cu un singur "i". Limba romana este o limba de bun-simt, dar, vorba lui Alexandru Paleologu, "cat sentiment, atata inteligenta". 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu